top of page
ys_maj_18-67.jpg

Träna - Online

Rörlig, stark och uthållig!


"Move better, feel better"

still_1.42.1.jpg

Rörlighetsträning

notov19-112.jpg

Konditionsträning

ys_maj_18-72.jpg

Stabilitetsträning

ys_maj_18-41.jpg

Styrka

ys_maj_18-76.jpg

Balansträning

still_1.66.1.jpg

Bålträning

 

Skapat av mig, Gustav Folkesson

Träna - Online är en gratistjänst med en mängd olika träningsprogram som jag tillhandahåller på min hemsida.

Du kan välja mellan en mängd olika program beroende på vilka kvaliteter som du vill träna på:
Rörlighetsträning, styrka, balans, kondition, bålträning osv. Du kan lära dig att göra chins från grunden, armhävningar på tårna, stå på huvudet och händerna och mycket mycket mer. 

Tanken med Träna - Online är att man ska kunna träna var som helst, när som helst och då efter sin egna fysiska förmåga.

Kom dock ihåg att programmen är allmänna men skalbara.

Det är ett "System" som möjliggör att man efterhand blir bättre och bättre, där man lär sig nya rörelser som man tidigare trodde var omöjligt.

Med en tydlig progression i de olika stegen så kommer man över tid att bli bättre. Allt man behöver göra är att ha kontinuitet i sin träning vilket innebär att man varje vecka följer schemat för det träningspasset och steg som man har valt.

Så länge du lyckas med det så kommer dina resultat att komma. Var tålmodig och noggrann! Gå inte vidare om du inte klarar av att göra övningen enligt det utförandet som jag rekommenderar.

Programmen är som sagt tidigare, uppbyggda i olika steg som innebär att de flesta kommer att klara av steg 1 och det kommer vara mer utmanande för vissa. Steg 1 kan beroende på ens fysiska status i vissa fall vara för lätt. För att ta reda på det så gör man enligt schemat, utförandet och det som står angivet för vecka 9 i det träningsprogrammet som du har valt.

Att kombinera flera olika program är av stor fördel, om man har den tiden. Att träna det som man vet att man är mindre bra på är superviktigt! T.ex. om du är stel, träna då rörlighet.

Alla passen/stegen har ett tydligt mål. När du klarar av det steget som du är på går du vidare till nästa, Att du kommer att klara av övningar/rörelser som du tidigare inte trodde var möjligt blir en bonus när du blir starkare, rörligare och uthålligare!

I bästa världar med en god periodisering så tränar man på allt. D.v.s att man klarar av alla stegen i alla de olika programmen i olika perioder. Det innebär att man är extremt allsidig. Att vara allsidig innebär att man inte är bäst på något, men bra på väldigt mycket. Det är önskvärt om du frågar mig!

En annan sak som jag lägger en stor vikt kring är det förebyggande tänket. För att utvecklas krävs kontinuitet och progression. Något som kan förstöra ens utveckling är skador och besvär. Därför är Träna - Online uppbyggt med en långsam progression så att kroppen hinner att återhämta sig och bli starkare. Med det sagt är det viktigt att du tar en veckas vila eller mer någon gång om du upplever besvär eller att du får ont. Kanske till och med så vilar du från det passet på en obestämd tid och kör igång med ett annat. Får man besvär/ont så är det kroppens sätt att säga ifrån att du inte riktigt är där i träningen. Man kan då med fördel börja om från början i steg 1 och jobba sig framåt igen. För någonstans på vägen har kroppen inte kunnat anpassats sig till belastningen. Alla är ju olika så respektera ovanstående. Att träna med smärta/besvär är som att tigga om en skada. En skada gör att du inte kan träna det skadade området på samma sätt som tidigare, på väldigt länge, det är en slow-fix.

Kom ihåg att du utför varje övning på egen risk.

Du ansvarar själv för ditt eget hälsotillstånd.

bottom of page